Rump steak na grilu s černými houbami
Doba přípravy
do 30 min
Složitost
3/5
Postup
přímé grilování
Udělejte na svém grilu Weber perfektní Rump steak, receptů je nespočetné množství. My Vám ukážeme, jak jednoduše připravit lahodný steak s houbami.
Ingredience
- plátky rump steaku - pro tolik lidí, kolik chcete, 3 cm tlusté
 - černý pepř
 - sůl
 - 1 velká černá houba na osobu (jidášovo ucho)
 - olivový olej
 - citronová šťáva
 - nakrájený či drcený česnek
 
Kuchyňská příprava
- Otřete houby kouskem papírové utěrky. Potřete je celé lehce olejem, citronovou šťávou a kořením.
 - Do kloboučku přidejte trochu česneku.
 - Dávejte houby každou na samostatný kousek aluminiové fólie a zformujte ji do tvaru hrnku, aby udržela šťávu.
 
Příprava na grilu
- Připravte gril na přímý žár a teplotu cca 250 °C.
 - Houby umístěte na kraje grilovacího roštu, budou potřebovat zhruba 7 minut, aby byly hotové.
 - Doprostřed grilovacího roštu dejte litinový střed Weber GBS Sear Grate. Zavřete gril a nechte litinový grilovací rošt, aby se nahřál přímo nad zdrojem tepla, než se začne tvořit pára.
 - Rošt postříkejte troškou oleje Webet BBQ Anti Stick.
 - Přidejte na rošt celý plátek Rump steaku lehce posypaný solí.
 - Nechte péct přikryté víkem po dobu tří minut na každé straně. Takto dosáhnete tepelné úpravy steaku na medium rare. Nejlepší způsob, jak poznáte, zda je maso připraveno medium rare - na povrchu masa se objeví malé kapky krve.
 - Pokud si přejete maso opéct více, nechte je na grilu dělat z každé strany o něco déle.
 - Maso poté otočte pouze jednou.
 - Dejte si pozor a maso nespalte.
 
Po sundání masa z grilu chvilku počkejte a nechte maso odpočinout. Poté jej nakrájejte na plátky a podávejte s již připravenými houbami.
Dobrou chuť!




