BBQ injektáž Kosmo's Q - Original Chicken
BBQ injektáž Kosmo's Q - Original Chicken
Injektování nebo také nastřikování masa je známé hlavně u uzení. Injektáž velkých kusů masa před grilováním musíme ale také doporučit. Tato směs od Kosmos Q zajistí, že grilované kuřecí bude uvnitř krásně šťavnaté a okořeněné. Celý popis produktu
Potřebujete poradit? Jsme tu pro Vás!
Oficiální prodejce Weber

BBQ injektáž Kosmo's Q - Original Chicken
Výrobce Kosmos Q se pyšní specializovanými technikami míchání koření. Zaměřují se na grilovací koření, omáčky a směsi s kořením pro nastřikování masa. Měsíčně pro Vás vyexpedují 5000 kg koření! Všechny kořenící směsi navíc prochází několikastupňovým testováním chutě v duchu jejich motta: „Pokud to není dost dobré pro nás v Kosmos Q, tak to není dost dobré pro Vás“. Do Vaší kuchyně přinášíme z americké Oklahomy to nejlepší z nejlepších koření na gril.
Co je injektování masa?
Injektování masa nebo nastřikování masa je způsob, jak masu dodat extra chuť a šťavnatost uvnitř a obzvláště u kuřete šťavnatost navíc určitě oceníte. Tato metoda se obecně používá při grilování větších kusů masa, kdy koření nedokáže prostoupit z povrchu dovnitř. Nastřikovačem (speciální jehla určená na injektáž masa) vstřikujeme malé množství tekutiny přímo do svalu. Postupujeme jedním směrem v řadách a vpichy opakujeme cca každých 5 cm. Jehlu vedeme pod úhlem (podle tloušťky masa), tak aby se injektáž dostala do masa. Ruční nastřikování maso ochutí a dodá šťavnatost uvnitř velkého kusu masa. Povrch masa si klasicky okořeníme svým oblíbeným grilovacím kořením.
Jak použít injektáž na marinování masa?
Injektážní směs je potřebné smíchat s tekutinou, můžete použít vodu nebo pro více chuti i kuřecí vývar. Poměr je možné si upravit na množství masa, které jdeme marinovat a samozřejmě také podle chuti. Směsi můžeme přidat více nebo méně do objemu vody. Na základě zkušeností také můžete upravit množství vody, to se může lišit i na samotné metodě injektáže a velikosti masa (více menších kusů bude potřebovat méně než jeden velký kus masa).
Poměr směsi
Na 2,26 kg kuřecího masa (cca 10 kuřecích prsou) smísíme 1/3 šálku (68 g) injektáže (šálek o objemu +- 240 ml) s 2 šálky vývaru nebo vody. Pracujeme tedy zhruba s poměrem 80 ml / 68 g injektáže na 480 ml tekutiny pro 2,26 kg masa.
Na 1kg kuřecího masa tedy použijeme cca 35ml / 30 g (7 čajových lžiček) suché injektážní směsi Kosmos Q a 212 ml vody.
Na 200g kuřecího masa použijeme cca 7 ml / 6 g (1,5 čajové lžičky) směsi a 43 ml vody.
Balení obsahuje 476 g.
Vyrobeno v USA.
Složení: sůl, hnědý cukr, fosforečnan sodný (15,67 %), dextróza, kvasnicový extrakt, autolyzované droždí, modifikovaný kukuřičný škrob, koření, cibule, česnekový prášek, přírodní chutě (kouřové aroma), inosinát disodný, guanylát disodný, xanthanová guma, protispékavá oxid křemičitý (méně než 2 %).