Grilované kuře na pivu
Tento článek jsme psali už v roce 2016. Prosím, koukněte na tento náš novější recept na kuře na pivu, kde najdete výrazně víc tipů, fotek i aktuálních informací obecně. Nemuselo by se to zdát, ale i nejlepší způsob na přípravu receptu se za pár let může podstatně změnit :)
Kuře na pivu je oblíbené u každého. Jedná se o požitek při každém grilování. Ale co stojí za šťavnatým kuřetem? Jaké je jeho tajemství?
Nezáleží na tom, jestli jste dítě nebo dospělý, kuře je vždy skvělá volba. Na kuřeti je něco tajemného, a ještě k tomu je možné ho připrvit na tisíc způsobů. Co k večeři? Grilované kuře přijde vhod vždy a je snadné ho připravit bez velkých potíží.
Klíčem k úspěchu je pára
Příprava celého kuřete je vždy náročná, snadno se totiž vysuší. Kuřecí maso obsahuje velmi málo tuku, a tak je vždy při přípravě kuřete potřeba postupovat opatrně. Příliš dlouho grilované kuře - a výsledek je zklámáním. A to je přesně ten důvod, proč stojany Weber na grilování drůbeže získaly časem tak velikou oblibu. Je to skutečně legendární kousek nádobí, po celém světě má mnoho různých názvů a přezdívek, například "kuře na pivu". Proč? Protože pivo, nebo jakákoli jiná tekutina, kterou použijete, se stane součástí grilování a udržuje kuře šťavnaté a vláčné. Pára vytvářející se z tekutiny je to, co činí kuře šťavnatým. Zatímco teplo z grilu opéká kůžičku do křupava, pára udržuje maso jemné a křehké.
Co nejsnadněji
Existuje mnoho způsobů, jak zajistit přítomnost páry, ale nejsnadněji to jde se stojanem na drůbež Weber Deluxe. Stačí pouze nalít do podstavné nádoby tekutiny dle Vašeho výběru - pivo, víno nebo třeba cider.
Kuře nasuňte pevně na hrot, na krk kuřete nasaďte pevně čepičku, tak udržíte páru uvnitř kuřete a maso bdue ještě šťavnatější. A nyní se již můžete pustit do grilování. Na dno nádoby snadno umístíte brambory nebo zeleninu a hned máte ke šťavnatému kuřeti přílohu.
Kuře nasuňte pevně na hrot, na krk kuřete nasaďte pevně čepičku, tak udržíte páru uvnitř kuřete a maso bdue ještě šťavnatější. A nyní se již můžete pustit do grilování. Na dno nádoby snadno umístíte brambory nebo zeleninu a hned máte ke šťavnatému kuřeti přílohu.
Stojany na drůbež Weber
Společnost Weber ve svém sortimentu nabízí tři stojany na drůbež, nejlepší je stojan na kuře Weber Style, je navíc vybaven miskou na Vámi zvolenou šťávu, třeba pivo. Dále disponuje i čepičkou na krk, která zajistí šťavnatější kuře zevnitř, protože udrží páru v kuřeti. Vhodnou alternativou pro grily s Gourmet BBQ systémem je speciálně upravený GBS stojan na kuře, který může navíc posloužit například jako miska na zeleninu. Nejlevnější variantou je poté obyčejný stojan na drůbež od Webera.
Pro další a podrobnější recepty na kuře se podívejte na speciální kuchařku Weber - kuřecí maso.
Pro další a podrobnější recepty na kuře se podívejte na speciální kuchařku Weber - kuřecí maso.