Špízy z celého světa
Pro Japonce jsou to "yakitori", pro Indonésany "satay", v Řecku se jim říká "souvlaki" a na Blízkém východě "shish kebab". Špízy jsou skutečně pravou grilovací klasikou a svět je plný jejich různých verzí.
Vždy je zábavné nechat jednotlivé členy rodiny, aby si každý připravil svůj vlastní špíz, každý si tak přidá své oblíbené ingerdience! Nejrůznější kombinace špízů nejlépe vyniknou na šašlikové sadě špízů Weber. Ve stojánku se nachází 5 stylových špízů z nerezové oceli, které se do stojánku hezky stabilně usadí a vy tak můžete mít jistotu, že se špíz propeče ze všech stran stejně. Stojánek se vleze i do menších grilů na dřevěné uhlí či plynových grilů a i na nich tak můžete zkoušet zajímavé varianty špízů.
Můžete také čerpat inspiraci z nejrůznějších koutů světa. Zkuste špíz po indicku s kořeněným kuřetem, marinovaným v jogurtu. jinou kuřecí verzí je pak yakatori, který je buď sladký a slaný, nebo pouze slaný. Asijský svět špízů nabízí rovněž vyhlášené satays, kde jsou grilované kousky masa buď marinované nebo podávané v arašídové omáčce. Vydáte-li se dále na západ, můžete si jako Rusové přidat na špíz velké kousky jehněčího masa, které bylo předem naloženo například v citrónové šťávě. Nebo se inspirujte u Řeků, kteří marinují vepřové nebo jiné druhy masa v oleji, citrónové šťávě a česneku. Pak ho grilují na špízech a nakonec podávají s chlebem pita a štědrou dávkou omáčky tzatziki.
Ať už jste dostali chuť na jakoukoliv verzi špízu, snadno si ji můžete vyzkoušet například se speciálními dvojitými špízy Weber, na kterých Vám bude grilovaný pokrm perfektně držet. Je to snadné, jediným omezením mohou být Vaše chuťové pohárky.
Vždy je zábavné nechat jednotlivé členy rodiny, aby si každý připravil svůj vlastní špíz, každý si tak přidá své oblíbené ingerdience! Nejrůznější kombinace špízů nejlépe vyniknou na šašlikové sadě špízů Weber. Ve stojánku se nachází 5 stylových špízů z nerezové oceli, které se do stojánku hezky stabilně usadí a vy tak můžete mít jistotu, že se špíz propeče ze všech stran stejně. Stojánek se vleze i do menších grilů na dřevěné uhlí či plynových grilů a i na nich tak můžete zkoušet zajímavé varianty špízů.
Můžete také čerpat inspiraci z nejrůznějších koutů světa. Zkuste špíz po indicku s kořeněným kuřetem, marinovaným v jogurtu. jinou kuřecí verzí je pak yakatori, který je buď sladký a slaný, nebo pouze slaný. Asijský svět špízů nabízí rovněž vyhlášené satays, kde jsou grilované kousky masa buď marinované nebo podávané v arašídové omáčce. Vydáte-li se dále na západ, můžete si jako Rusové přidat na špíz velké kousky jehněčího masa, které bylo předem naloženo například v citrónové šťávě. Nebo se inspirujte u Řeků, kteří marinují vepřové nebo jiné druhy masa v oleji, citrónové šťávě a česneku. Pak ho grilují na špízech a nakonec podávají s chlebem pita a štědrou dávkou omáčky tzatziki.
Ať už jste dostali chuť na jakoukoliv verzi špízu, snadno si ji můžete vyzkoušet například se speciálními dvojitými špízy Weber, na kterých Vám bude grilovaný pokrm perfektně držet. Je to snadné, jediným omezením mohou být Vaše chuťové pohárky.