Forged Olive - 3-dílná sada nožů
Forged Olive - 3-dílná sada nožů
Potřebujete poradit? Jsme tu pro Vás!
Profesionální kuchyňské nože Forged

Forged Olive - 3-dílná sada nožů
Profesionální kuchyňské nože Forged jsou vyráběny podle staletých japonských tradic a kompletně ručně kovány. Každý nůž je tak jedinečný svým vzhledem i provedením. Zhotoveny jsou z japonské oceli té nejvyšší kvality - typu 440C (tvrdost 58 HRC Rockwellovy stupnice) nebo v případě řad VG10 a Katai z ještě prémiovější 5 vrstvé japonské oceli typu VG10 (tvrdost 60 HRC Rockwellovy stupnice). U jednotlivých produktových řad Forged se liší také materiál, ze kterého bývá vyrobeno madlo nože.
A proč si vůbec profesionální kuchařský nůž pořídit? Profi kuchyňské nože Vám mohou výrazně usnadnit práci. Ať už tím, že si déle udrží svoji ostrost, nebo jednoduše tím, že se Vám s nimi bude v kuchyni u prkénka lépe pracovat díky ergonomičtěji tvarovanému madlu i vyváženější hmotnosti. A nelze zapomínat ani na to, že obecně vaření je větší zábava, když k němu máte výbavu, která Vám dělá radost. Ono sice steak nakonec taky nakrájíte obyčejným nožem za pár korun ze supermarketu, ale když k nakrájení masa máte krásný, profesionální nůž pro kuchaře, pocit budete mít úplně jiný :) Forged je nůž, na který můžete být hrdí.
Forged Olive
Nože jsou baleny v luxusní dřevěné krabičce a jsou tak perfektní jako prémiový dárek.
Profesionální kuchařské nože - sada tří nožů
Tato dárková sada tří kuchyňských nožů obsahuje 3 nejčastěji používané nože - velký kuchařský nůž, nůž na zeleninu a univerzální nůž.
Kuchařský nůž 20,5 cm
Nejpraktičtější nůž do kuchyně je klasický kuchařský nůž. Jedná se ze všech druhů o nejuniverzálnějšího pomocníka a tento nůž by skutečně neměl chybět žádnému dobrému kuchaři. Všechny ostatní druhy jsou v podstatě nadstavba určená pro nějaké konkrétní použití. Rozdíly mezi nimi jsou ve velikosti, tvaru čepele a ostří. Když budete pro daný účel používat ten správný nůž, dosáhnete těch nejlepších výsledků a to co nejpohodlněji.
Nepostradatelná výbava každého kuchaře, nejen profesionálů. Je to nůž na maso, ale i na mořské plody, na zeleninu nebo na jemné nasekání lístků bylinek i česneku. Prostě univerzální pomocník v kuchyni.
Nůž na zeleninu
Nůž s relativně rovnou čepelí umožňuje rovnoměrné krájení zeleniny a dalších surovin na tenké plátky. Vhodný je i na sekání a krájení bylinek.
Další parametry těchto nožů
- vyrobeno z japonské oceli 440C
- tvrdost 58 Rockwell
- délka čepele - kuchařský nůž 20,5 cm, nůž na zeleninu 17,5 cm, univerzální nůž 12,5 cm
- tloušťka čepele 2 mm
- úhel broušení 18°
- baleno v luxusní dřevěné krabičce
- záruka 10 let
Příslušenství k nožům
Před prvním použitím
Jak o nůž pečovat?
Nože obecně nedoporučujeme používat na krájení kostí nebo mražených potravin, zbytečně si je tím tupíte.
Lze dát nůž do myčky?
Konkrétně nože Forged je nutné mýt ručně. Jejich hrubý design je náchylnější ke rzi, pokud by se umývaly v myčce. Proto je potřeba umývat je ručně, pod teplou vodou a s menším množstvím saponátu. Poté je potřeba nože vždy důkladně osušit.
Kromě ostří také u některých typů nožů nemusejí být rukojeti uzpůsobeny pro mytí v myčce.